Dues lliçons de mallorquí

A veure, per coses que té la vida, aquestes darreres setmanes he estat xerrant amb catalans, que no és que no tengui per costum fer-ho, sino que noséperquè, xerram de coses que altres vegades no es xerren. D’aquí aquestes aclaracions.

A Mallorca, i, m’atreveixo a dir que a tot Illes Balears, dinam, sopam o barenam. Tot el que no és dinar o sopar, és barenar. El que es diu esmorzar, el que es diu barenar, el que és sols un cafè amb llet… tot és barenar. També pot ser un barenarsopar, però això ja s’entén.

Per un altre costat, l’horabaixa és el periode de temps que hi ha entre que hom acaba de dinar i hom comença a sopar. Pot ser horabaixa de prest (devers les 16.00, per exemple), horabaixa de tard (devers les 20.00) o a mitjan horabaixa, que vé a ser tipo el tea time anglés. I no, no em fareu creure que és menys precís que els cap a quarts d’allonces i dallonces que es diu per Catalunya.

En properes ocasions, parlarem del “parell” mallorquí i del deixonar i dallonar.

Un comentario en “Dues lliçons de mallorquí

  1. Be… els quarts de xxxx si que son mes precissos. Si qualque cosaens fa destacar es per la nostra manera de mesurar el temps :
    – els 5 minuts.
    – el ja partim.
    – el ca una puta….

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s