Candidatos CIM

Ahir varem fer la ronda de preguntes blogaires – candidats al Consell. Hi vengueren:

  • Francina Armengol, número 1 pel PSOE.
  • Catalina Soler, número 5 pel PP.
  • Joan Font, número 1 per PSM-Entesa-IV.
  • Francisco Alegret, número 1 per UPyD.
  • Albert Aguilera, número 1 per EU.
  • Guillem Ginard, número 3 per la Lliga Regionalista.
  • Cathy Sweeney, número 1 per Esquerra Republicana

Molt macos tots, però no varen venir per ser macos, sino per contestar preguntes que no contestaren, per cert.

Canviàrem el format respecte del Candidatospalma: preguntes a cada un dels candidats, no la mateixa per tots. Més àgil, la part bona. La part dolenta no es poden comparar respostes. Al menys al principi. Al final el que resulta les respostes són comparables, perquè no són respostes.

Podria tirar de hastag per recuperar declaracions. Jo vaig tuitejar respostes, des de l’streaming també, però no consider que s’ho pagui. Aquest és el meu record i les meves impresions. No sé fer cròniques. El vídeo, per promoturismo, aquí.

Em va decebre Cathy Sweeny, per esquivar respostes concretes fent referència a lleis que són fàcilment interpretables quan varem parlar de política lingüística i protecció de territori i tot i què sempre està bé que un polític reconegui que no sap alguna cosa, no sabia el moviment #15M de què anava (ara, que als candidatospalma es pensaven que el #nolesvotes era #novotes =S). Em va decebre Font, de qui no record tampoc respostes concretes i sí seques. Em decebé Ginard, que ha estat batle de Campos, que conéix les limitacions económiques de molts ajuntaments per escometre fites tecnològiques que permetin administració electrònica (per exemple), i no va saber respondre com pot el Consell facilitar i dar recursos comuns per als ajuntaments petits (va dir, molt guapo, que que era necessari). No em va decebre Soler, no  per res, sinò per què la pobre estava allà esperant que l’envestissem amb la cavalleria i les respostes que va dar eren concises i clares, incumplibles també. No va ni sentir-se una micona preocupada per no haver aprovat uns pressuposts que faran que mooooltes empreses puguin tardar encara mig any en cobrar factures per serveis al Consell. I va dir, que quan guanyin i sabin de quines partides poden treure els doblers, cumpliran la llei aquesta de pagar d’hora i pagaran 15 dies més tard del que diu la llei. Con un par. I va dir que es carregaria televisió de Mallorca per juntar-ho amb IB3 sense engegar a ningú i consensuant el model televisiu amb el sector audiovisual. Con un par. Com si el sector audiovisual existís: no és  més que un conjunt de productores que existeixen per dar serveis a televisions públiques. La més gran de les quals i la que ha tudat més pasta (i ara em paga un souet, per cert) és la gran culpable d’això perquè va fer un model d’oferta basat en demanda: les productores feien respecte el que IB3 necessitava.

Coses bones a treure aquesta vegada: hem aprés a fer preguntes perquè sigui més mal de fer no contestar al que demanam (tot i que quan demanam COM no hi ha forma que responguin, cap d’ells); fer una pregunta a cada candidat ens dóna idees per fer més preguntes a altres candidats o a altres, poguent enllaçar temàtica. És més àgil i es contesten més coses. Falta la possibilitat de rèplica, tant a nosaltres com als polítics, però mira, mala tarde: cara de póker se’t queda quan no responen al que vols i has de mirar-los en pla “pollo, creus que no me n’he dat conte que no has contestat?”

Coses dolentes: jo, que som rossa, m’anava millor comparar respostes a la mateixa pregunta. Tenim un auditori fantàstic al ParcBIT però ells queden més enfora. Això per dir algo dolent.

Respecte a als candidats: crec sincerament que els agrada. Es varen quedar amb ganes de rèplica. Armengol es mossegà la llengua més de quatre vegades, la probe. Cada vegada que Soler parlava de pasta o de funcionament al Consell estava fora polsos. I n’hi va haver que varen quedar amb ganes de seguir parlant i debatent. Ginard i Aguilera fli-pa-ren amb twitter. Tenien un pantallón davant per veure què s’anava dient, i Aguilera va riure bastant de l’ocurrència dels tuits. Ginard no se’n podia avenir que hi hagués tantes coses i tan aviat.

Conclusió d’aquesta segona tanda? S’ha d’abolir comunicació institucional. Mentre sigui un departament basat en protocols qui gestioni la comunicació (en forma i contingut) dels candidats, aquests sempre tendran informació sesgada. Al final tós séhmóh persóhnah, però aquestes animetes no ens ho pareixen darrera tanta agenda, tant excel·lentíssim i tantes tontades.

I més conclusions? El PP amaga als seus candidats. N’he parlat avui a la tele amb Magda Cortés, que no té forma de parlar amb ningú de l’ajuntament de Calvià per contrastar noticies. Rebutjen debats espontanis, no deixen que els seus caps obrin la boca. Pensam que perquè no fotin la pota.

Demà tampoc vendrà el seu candidat. Ens enviaran un representant que vendrà amb ‘escut posat esperant que l’ataquem. No hem atacat a cap a priori per ser d’un o un altre partit. Però la veritat és que al PP entre que no vé, que quan vé té una actitud sobèrbia (amb la que montaren! i ni una vegada han demanat perdó com a partit!) i que ens duen persones que no són els que mandaran cas de guanyar (tot i que els alab la valentia als que accepten venir), home, fa ganes apuntar a ells… però, insisteixo, no ho feim.

Lo ditxo, demà, 17.30 a l’auditori del Parc Bit, #candidatosCAIB. A veure què en surt. Promet. Tot i que el Consell té competències en coses que ens són molt properes, és com a que no va amb noltros. La CAIB ja és una altre cosa….

I he de demanar mooooolte disculpes al Sr. Alegret, que el vaig confondre! i això que vaig estar mirant webs la nit abans i cercant programes electorals, però encara i així, el vaig confondre. No li vaig poder demanar disculpes en acabar, que se’n va anar i no ens verem.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s