CandidatosCAIB

Despusahir varem fer el darrer torn de preguntes als candidats de la CAIB. Varen venir,

  • Francesc Antich, número 1 por el PSOE.
  • José Ramón Bauzá, número 1 por el PP.
  • Biel Barceló, número 1 por PSM-Entesa-IV.
  • Juan Luis Calbarro, número 1 por UPyD.
  • Manel Carmona, número 1 por EU.
  • Josep Melià, número 1 por Convergència per les Illes.
  • Joan Lladó, número 1 por ERC

i va faltar al darrer moment Manel Carmona (d’Esquerra Unida).

Molt lloable que el Sr. Bauzá vengués. Molt. És la única vegada (a més d’un debat molt soso a IB3) que ha assistit a algún acte amb altres candidats. I s’ha de dir que se va portar com si ell mateix hagués volgut venir des de el primer moment. No record que li demanassem coses massa dures, però si ho voleu saber, pegau-li una mirada al vídeo que promoturismo va guardar (ells eren els encarregats de l’streaming).

Varem tornar tenir canvis en el funcionament. Com que haviem demanat massa coses als mateixos partits i no haviem dat possibilitats a partits minoritaris, pos varem anar fent torn de preguntes prioritzant el candidat per ser equànims. I vamos si ho varem esser. El meu veí Sebastià Xamena (aquí el seu post) duia el compte de les preguntes a cada candidat, i o a l’altre punta de la taula feien el mateix, o varem estar tots pendents de no demanar sempre als mateixos. De fet, al principi hi va haver un parell de tuits de queixes que no demanavem res al PP =D

Varem debatre entre noltros la forma, varem consensuar i endavant. Cap problema.

El que s’ha de dir és que els candidats ja devien venir ensenyats. Vull dir, ja devien haver parlat amb els seus companys que havien assistit anteriorment a aquestes rondes de preguntes, i contestaven més curt. Tampoc contestaven al que sel’s demanava, però contestaven més curt. Dels candidatos CIM i Candidatos CAIB em quedaré amb que quan no saben què s’ha de contestar, tiren de lleis i normes. Que no em convenç, perquè si tiren de normes i lleis, totes les normes i lleis són interpretables.

Però crec que els candidats estaven contents… Estic per dir que els feia il·lusió (pot ser no a Bauzá o a Antich), però els altres candidats estaven contents i nerviosos d’estar allà ficats en una nova forma de comunicació. Pendents del monitor de twitter. Pendents de nosaltres, de les respostes dels altres candidats, crec (també) com demanavem el que demanavem, quin era el nostre tarannà…

Jo hauria de demanar disculpes a Biel Barceló… No per res, si no perquè no havia replicat a cap de les respostes a cap dels candidats, i alguna vegada en tenia ganes… Allò s’acabava, els meus companys replicaven, jo som propensa a no oberïr i em portava massa bé… I li va tocar la meva rèplica. Amb un tema que em fa mal, com és el Tren de Llevant, una infraestructura que veig desmesurada per al nombre de població que la usaria i que implica destrucció de territori, que és una de les poques coses de les que som bastant molt talibana. No se tracta de no créixer, sino de créixer amb coneixement i amb els mínims impactes ambientals. Jo estic molt emputada amb l’esquerra. Tenc 38 palos i m’estic manifestant en defenses de territoris desde fa vint. Cala Galiota, Cabrera, Fora americans quan venien aquí els portaavions… I ara me xapen l’illa per unes vies de tren. A més que és una pasta. Biel Barceló va parlar d’uns estudis de viabilitat que estan publicats i jo deia que no. Els que no estan publicats són uns sobre la viabilitat de la traça del terreny. Es va signar un permís d’obra que deia obertament que els estudis estan, són independents i per tant vàlids, i que endavant ses atxes. I no repliquis perquè quan presentis alegacions ja tendrem l’obra arrancada. I li vaig vessar tot, que a més, li toca perquè és el seu partit qui té aquestes competències. Em va demanar si vivia per la zona. I no, som s’Arenalera (contentita me tienen també amb la reforma de la Platja de Palma), però són molts d’anys pendent d’aquests temes perquè siguin les ideológicament semblants a mí qui em tirin terra damunt. Aquí una mica de les meves queixes i pors i desilusions.

En definitiva. Molt bona iniciativa. Per part nostra, poder demanar a qui decidirà en un moment donat va ser prou constructiu. Per ells, tractar amb persones directament, sense tractaments protocolaris, de tu a tu… Crec, honestament, que fins i tot ho agraïren. Tots som persones, i crec que gent que els tractas de tu a tu, tal i com cada un va voler, els va fer gràcia. I estaren còmodes.

Què passarà ara que passen les eleccions no ho sabem. Estiria bé que cada x temps es fessen aquestes rondes de preguntes a polítics. I, honestament, no sé si els presidents serien més indicats. Pot ser els més indicats serien els directors generals de les conselleries o els departaments o els tinents de batle. Seria molt bó fer un seguiment de les accions. Que això és fa al Parlament? Pos igual sí, però la insatisfacció que hi ha ara no és més que molt de temps de que els nostres representants gestionin els nostres interessos a la seva manera, i al Parlament ho fan entre polítics, entrant molt fàcilment en el puestúpuestúmáspuesandaquetú. Pot ser aquestes trobades periòdiques podrien fer que detectassen les coses abans que els caiguin al damunt. I sí crec interessant que hi hagi totes les forces polítiques… És bó per ells. Estan allà en igualtat de condicions, sense, insistesc, tractaments protocolaris que puguin fer que un sigui més que un altre.

Els resums que he vist fins ara són el de Estefania i el de Sebastià Xamena. Hi ha fotos (molt bones pel que fa a la documentació de tots els candidats junts) a l’àlbum de Flickr de David, i al Picaza de Fabian. I un article a El Mundo que ha pujat Jorge Mejías.

La meva foto prefe: Barceló, Antich i Bauzá jugant amb els mòbils

No sé qui ha guanyat, per cert… encara s’estan escrutant els vots.

2 pensaments sobre “CandidatosCAIB

  1. Gràcies pel treure el tema del tren de Llevant. És ben necessari seguir denunciant aquesta barbaritat tant als que ho han fet, com als que els hi toqui seguir.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s