#xerrem4: back to the basics

Idò sí, quart #xerrem. Dia 07 de maig, a les 18.00 al Nàutic.

Aquesta vegada tornarem a un tema que va sortir a la primera xerrada (de fet, a la primera va sortir casi tot =S) i al darrer, i se podria resumir en: un “emprenidor” (egs) neix o es fa? Es poden educar les qualitats d’un emprenidor? Es pot preparar a una persona per ser valenta i etxá p’alante?

En Toni ho va suggerir al darrer post, i me pareix estupendo. Varem estar xerrant també de com s’ha “prostituït” l’aprenentatge i la posició d’aprenent enfrontada a la de becari, en la que s’ha passat a dos extrems: aprofitar per pagar poc a una persona què treballa i respon davant els caps amb responsabilitat (i no sols feina), o per posar a una persona a fer la feina què no vol fer ningú.

En aquest entorn, hem pensat (Toni i jo mateixa) què podria estar bé fer una volta a què trobam a faltar els petitempresaris quan contractam a algú. O què ens agradaria trobar de la persona que contractem, sigui com a becari o no. Les queixes què més rebem són més una qüestió d’actitud que de coneixements: parlam de gent poc espabilada, o de gent que no és pro-activa i què ens obliga a no poder delegar feina real, ni la d’agafar el telèfon…

La conversa anirà per aquí: com es pot fer perque desde l’educació es potencii certa pro-activitat? Quines habilitats necessitam desenvolupar?

Pilar va dir que curiositat i esperit despert. Si se li suposen aquestes qualitats als infants, es podria des de l’escola mantenir aquesta curiositat maldament fos sols en certes matèries? (més què res perquè estudiar a certes edats és un cognasso t’hi posis com t’hi posis). Es pot abandonar la curiositat per retrobar-les al batxillerat i què una part de l’avaluació sigués originalitat en les propostes, per exemple? I, sobretot, si de la gran esperança blanca dels emprenidors així en majúscula n’hi ha què reconéixen (vegi’s Pau Garcia-Milà, per exemple) que no han acabat els estudis universitaris o els han deixat a mitges o ni aixó, com es pot retenir aquest talent al cole per ajudar a desenvolupar les seves actituts en lloc de tallar-les i tenir perfils valentots i preparats acadèmicament? Es pot ser estricte en avaluacions de coneixements amb pollastres curiosos i desperts?

Idò això.

I el funcionament, el de sempre. Tothom és benvingut. Tots xerram per la nostra experiència i el què sabem i tots estam allà per compartir i aprendre. Però peeeeer favor, avisau-me què hem de preparar la sala del Nautic i no voldria què hi hagués més de 10 -12 animetes o no vos sabré dur. I milions de gràcies una altre vegada al Nàutic per deixar-mos la sala i fer coincidir amb meravelloses postes de sol.

Com a recordatori: d’on surt el #xerrem? Idò surt perquè crec que molts de noltros  (jo al menys) ja hem anat i escoltat i vist mil conferències i ponències on hi ha molta de gent que ens diu del què ens hem de morir sense saber ni quina és la malatia. Potser noltros tampoc, però tan útil o inútil és que un senyor ens digui del què hem de morir o viure o ensenyar-mos coses o inspirar-mos o motivar-mos com que noltros mateixos ens diagnostiquem perque igual amb diagnòstic i ajuda, va, i no ens morim. O sí, però al menys haurem escoltat i aprés d’animetes que han passat i passen pel que passam noltros, amb un coneixement i opinió argumentat a base de coneixements i molta feina a peu d’obra. Consider que les inspiracions i les idees que surten de ponències, poden sortir igual o més vàlides, d’una hora i mitja de conversa sana, crítica i constructiva.

Au, esper que me digeu que veniu… =D

Pos aquest enllaç què no diu res, però com que va del tema… =P
http://www.tendencias21.net/branding/Generacion-creativa_a27.html

Un altre!
http://www.apmadrid.es/images/stories/Libronegro1soloPDF_BAJA.pdf

Un pensament sobre “#xerrem4: back to the basics

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s