I Jornada de Municipalisme i Comunicació

Divendres 21 se farà a Lloseta (al Teatre de Lloseta per ser més exactes) la I Jornada de Municipalisme i Comunicació.

Me fa molta il·lusió perque aprendré molt. Tendré la possibilitat d’intercanviar opinions amb polítics, analistes, comunicadors i el representant d’una de les associacions més antigues i “transmunicipals” de Balears, l’Obra Cultural Balear, a més de amb les més de 30 persones que s’han apuntat fins ara.

Començarà en David Álvarez amb una anàlisi de la presència en xarxes socials dels ajuntaments de Mallorca. Seguirà una taula redona entre N’Esperanza Crespí (PP), En José Hila (PSOE), En Bartomeu Gili (PI) i N’Antoni Noguera (MÉS) que moderarà Na Pepi González (regidora de cultura de l’ajuntamet de Lloseta, PSOE).

Me fa moltes ganes sentir en David, que no l’he vist mai actuar (=P), però me fa més ganes debatre amb els polítics sobre com s’usen les xarxes socials després de les dades que En David posi damunt  la taula tant en comunicació municipal a Mallorca com a altres municipis fora de Mallorca. La idea és que poguem extreure conclusions i propostes de l’experiència de cada un dels polítics en comunicació i presència en xarxes socials.

Personalment m’agradaria relacionar ciutadania, comunicació i política de proximitat de forma efectiva. Si es pot relacionar de forma efectiva, clar… M’agrada la política municipal, és el primer contacte dels ciutadà amb els serveis públics, te pots trobar els teus representants públics pel carrer i els pots demanar o te poden demanar, la rendició de comptes és més senzilla… O no, pot ser aquesta taula redona mata mites dels que tenc al caparrí!

L’horabaixa es deixarà de banda la comunicació municipal des del punt de vista del representant públic, i es passarà a la comunicació municipal des del punt de vista dels periodistes.

En Tomeu Martí moderarà la taula redona amb N’Aitor Vallespir (Diario de Mallorca), N’Antònia Coll (Sa Plaça), Na Maria Nadal (Última Hora) i Na Margalida Bonnín (ARA Balears), periodistes de Part Forana. S’ha considerat interessant que fossen de Part Forana per poder cotejar pràctiques de comunicació de pobles grans i petits, de diferents governs i de mitjans tant generalistes com especialitzats. Tenim a N’Aitor que ara treballa a la secció de política municipal a Palma, però que ha treballat a part forana dos anys… A veure si entre tots podem posar cara i ulls a la comunicació municipal per detectar fortaleses i febleses respecte de l’activitat política municipal.

Tancarem amb una conferència de’n Jaume Mateu i Martí, i és, possiblement, la que me fa més ganes de tot. Una de les meves neures personals és mirar com ens juntam i associam en temes que ens interessen quan volem influir. De fet, l’associacionisme està agafant rellevància com a manera de fer força en participació ciutadana fora d’estructures verticals com polítics i sindicats. L’Obra Cultural Balear té una llarga experiència en participació ciutadana a pràcticament tots els municipis de les Illes durant molts d’anys. M’agradaria saber com s’organitzen i quina és la forma de tractar amb els governants per una banda i els ciutadans per una altre.

Trob que ha sortit una jornada prou completa, amb presència primer d’anàlisi, després diàleg de representants públics, periodistes i per acabar ponència d’associacionisme.

Esper estar a l’alçada!

Aquí teniu la pàgina de la jornada i aquí vos podeu inscriure. Si compareixeu sense inscriurer-vos me fareu contenta, però així es podrà controlar una mica l’assistència i tal, que l’Ajunament de Lloseta és seriós.

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s