Gremis i oficis i arts i llibres i cites i arrels

Marxa nupcial, Salvat - Papasseit
Bocinet de Marxa nupcial, de Joan Salvat-Papasseit

M’està superencantant l’acció que està fent Picnic pel Gremi de Llibreters de Mallorca acompanyant la XXVI Setmana del Llibre en català.

És una acció guapa, simple i propera. És complexe i completa. És innocent… És tantes coses que sols se m’acud una paraula que ho pugui abarcar: identitat.

És una campanya que d’una forma directe i neta ens acosta a l’inici de la nostra cultura, que malgrat a molts els piqui, és catalana.

Han seleccionat a diferents persones de diferents especialitats relativament rellevants per la nostra cultura. Dic relativament perque no estan sempre als diaris, però sí estan sempre presents en diferents entorns populars i sols si ets inquiet els pots conéixer a tots. Persones que arrisquen en la seva mesura i que han participat fent una cosa molt senzilla: han aferrat a les parets de la ciutat texts de Ramon Llull escrita en una tipografia inspirada en aquest escriptor dissenyada per Dúctil.

I també han fet un concurs perque no sien sols les persones que ells han triat els que mostrin la paraula: ens demanen que mostrem les cites literàries que més ens agraden o amb les que ens sentim més identificats. La meva participació ha estat molt fàcil, ho tenc claríssim, però quan he anat a mirar, no hi ha gaire més gent implicada, i me sap greu… El premi m’agrada: enganxar el teu bocí preferit de Ramón Llull damunt una paret. I voltros direu no és gran cosa…  Idò a mi me pareix tot lo món: participar amb la paraula d’una festa de lletra.

No sé si és perque torn vella o perque som s’arenalera empeltada de llucmajorera i santjoanera i me sent santjoanera però casi no ho he trepijat, o perque anit vaig veure Acorar o perque mai m’havia sentit tan atacada en la meva identitat (cultural, territorial, econòmica…) com amb aquest govern del PP, però tenir clares les arrels, mostrar-les, demostrar-les i fer-ne bandera me paréix imprescindible.

I aquestes nines ho han fet d’una forma tan senzilla i clara, que trob que s’ha de participar o, al menys, conéixer.

Per saber més del concurs https://www.facebook.com/gremillibreters.mallorca?sk=app_256593927709045
De la campanya https://www.facebook.com/gremillibreters.mallorca/timeline
Del gremi de Llibreters de Mallorca http://www.llibretersmallorca.cat/
De l’estudi Dúctil (molt recomanable) http://www.ductilct.com/
De Picnic http://picniccrea.com/

I si me voleu votar… =D https://apps.facebook.com/cool-promo/11026/participations/2190826?locale=es

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s